Bea Coppens dringt aan op bewonersplatform Centrum en Kwenenbos

Op 1 februari 2015, over deze onderwerpen: Wonen en natuur

Vorig jaar vroeg de N-VA aan de gemeenteraad waarom er nog geen bewonersplatform was voor Kwenenbos en voor het  Centrum terwijl dit voor de Flora, Schelderode, Bottelare, Lemberge en Melsen wel het geval was. Men beloofde toen er werk van te maken.

En inderdaad, in de loop van oktober kregen de bewoners van Kwenenbos een brief in de bus waarbij wie geïnteresseerd was zich kon opgeven voor het bewonersplatform.

Zes personen daagden op voor de eerste vergadering. Men hoopt nu voor een volgende vergadering minstens tien belangstellenden samen te krijgen om tegen eind 2015 effectief het Bewonersplatform Kwenenbos op te starten. De N-VA zal die timing in de gaten houden.

 

Bewonersplatform Centrum niet voor meteen

Bea vroeg of dezelfde inspanning onderweg was voor het Centrum. Het college moest bekennen dat er nog geen inspanningen voor gebeurden. 

Het zou voor de diensten te veel werk zijn om twee platformen tezelfdertijd op te starten en bovendien zou een bewonersplatform opstarten in een zo groot en dichtbevolkt gebied als het Centrum geen makkelijke opdracht zijn.

De N-VA zal desondanks blijven aandringen op een bewonersplatform voor het Centrum. De inspraak van inwoners is elke inspanning waard.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is