U bent hier
Het geklungel met ons gemeentelijk onderwijs gaat door
Het schepencollege blijft klungelen met ons gemeentelijk onderwijs. Door slecht ingedeelde graadklassen haalden al 12 ouders hun kinderen weg van de Bergwegel. Intussen bleek ook nog eens dat het contrat met CLB Go, waarover de gemeente eigenlijk niet zo tevredener, stilzwijgend is verlengd. De gemeente was domweg te laat om het op te zeggen. Onvoorstelbaar! Ons onderwijs verdient meer professionalisme.
Oneigenlijke graadklassen in de Bergwegel
Onlangs communiceerde de directie een beslissing dat kinderen van het tweede leerjaar voortaan verdeeld zullen worden over het 1e en 3e leerjaar. Het spreekt daarbij vanzelf dat kinderen die in het 3e leerjaar ingedeeld worden, bevoordeeld zijn. Het gaat om pure en arbitraire discriminatie.
Als gevolg daarvan hebben alweer 12 kinderen de school verlaten. Die gingen niet naar de andere vestiging, maar meteen naar een andere school. Die ouders zijn het terecht beu dat hun kinderen een speelbal van de willekeur van het beleid zijn.
De schepen zag het probleem niet. Volgens haar is er nu tenminste duidelijkheid. Bea Coppens vroeg in naam van de N-VA een andere indeling die kwaliteitsvol onderwijs voor alle kinderen garandeert. Ze vond helaas geen medestanders bij de meerderheid. De kinderen zijn blijkbaar quantité négligable in dit dossier.
Stomweg vergeten een contract op te zeggen
In de gemeenteraad van november vroeg de schepen van Onderwijs (CD&V) een mandaat om het contract met het huidige CLB op te zeggen. Ze was niet tevreden met de communicatie en ondervond te weinig progressie op bepaalde werkpunten.
Die vraag werd unaniem goedgekeurd. Ook N-VA stemde voor gezien het belang dat we hechten aan zorgbeleid in onze scholen. Als het niet goed is, moeten we een betere partner zoeken.
Kous af, dachten wij. Maar dat was buiten het geklungel van de schepen gerekend. De administratie vergat stomweg de overeenkomst voor 31 december 2013 op te zeggen waardoor de overeenkomst voor drie (3!) jaar is verlengd.
‘Hoe kon deze onvergeeflijke nalatigheid in hemelsnaam gebeuren’, vroeg Bea Coppens zich terecht af. De schepen kon enkel toegeven dat het om een ernstige administratieve fout ging en dat ze onderzoekt hoe dit gebeurd is. Intussen probeert men er het beste van te maken met het CLB. Er is al een openhartig gesprek geweest.