Lof der zotheid

Op 4 mei 2021, over deze onderwerpen: Opinie

Mocht Desiderius Erasmus, die in 1509 het gelijknamige boek schreef, vandaag terugkomen, zou hij ongetwijfeld een nieuwe versie neerpennen. Hij heeft dat trouwens al eerder gedaan tussen 1514 en 1532, want de eerste uitgave van 1511 gebeurde zonder zijn toestemming en later zou hij bij de volgende uitgaven de meest kritische hoofdstukken aanpassen. 

Erasmus zou deze versie niet meer in het latijn schrijven maar in een fonetisch Nederlands want hij zou inmiddels ook begrepen hebben, dankzij Kristien Hemmerechts, dat grammaticaal correct schrijven te elitair is, en Erasmus was een man die meer hield van het volk dan van de schrift- en rechtsgeleerden. Alhoewel, hij schreef zijn ‘Lof der Zotheid” in Londen als gast van Thomas More, een schriftgeleerde, en onderhield vriendschappelijke relaties met Thomas Cromwell, een rechtsgeleerde. Dat laatste is overduidelijk voor wie zijn brief leest van 15 maart 1536 aan deze grote raadgever van Hendrik VIII, maar zowel More als Cromwell zouden hun hoofd verliezen op het schavot. Dat had echter alles te maken met de huwelijksperikelen van Hendrik, niet met hun politieke visie.

Lof der pandemiewet

Na de liberale staatsgreep in maart 2020 werd Wilmès premier en kreeg van het parlement bijzondere volmachten die ze nooit gebruikte. Na de staatsgreep van Egbert Lachaert in augustus 2020 ontstond er een ‘alle-kleuren-van-de-regenboog-behalve-geel’ regering zonder volmachten en zonder Vlaamse meerderheid maar met sterke dictatoriale trekjes. 
Het parlement werd netjes aan de zijlijn geplaatst, alle regeringsbesluiten werden uitgevoerd bij ministerieel besluit en de koning mocht met onbeperkt verlof gaan klussen in zijn nieuw optrekje op het Île d’Yeu in Frankrijk. Dat was tenminste de bedoeling, maar het was zonder Macron gerekend, die geen Belgische virussen wou importeren, en zodoende zit Filip zich sedertdien te vervelen in de Koninklijke serres van Laken. 

Grondwetspecialisten debatteren reeds maanden over het huidig regeringsoptreden en drie rechters hebben inmiddels het optreden van Alexander & Frank, samen met hun uitgebreid gevolg aan vazallen, onwettig verklaard. Men kon dus niet anders dan snel snel een pandemiewet neerschrijven, maar wat blijkt nu? Deze wet heeft enkel de bedoeling om de huidige ongrondwettelijke manier van werken, wettelijk te verklaren. Geen wonder dus dat onze N-VA fractie onder leiding van Peter De Roover alles in het werk stelt om dit onding tegen te houden. De parlementsleden van de meerderheid, die voor deze wet zouden stemmen, maken zichzelf monddood, wat best zou kunnen gebeuren aangezien het aantal partijvertegenwoordigers in het halfrond veel groter is dan het aantal volksvertegenwoordigers. 

De zotheid van justitie

De huidige minister van justitie raaskalt, misschien is hij nooit gestopt met het roken van joints, iets wat hij naar eigen zeggen vroeger hoe dan ook gedaan heeft. Over zijn hatespeech-fobie schreef ik hier reeds vroeger, maar het lijkt er steeds meer op dat het hier gaat om een Quickie-virus dat snel zijn weg vreet binnen justitie en politie.
Dagelijks vernemen wij, zelfs via onze niet-objectieve media, dat mevrouw El Kaouakibi gedurende jaren de miljoenen verzamelde aan giften, gecamoufleerd als subsidies, vanwege allerhande overheden en hun instellingen. Veel van dat geld werd op ingenieuze wijze verscheept naar allerlei vzw’tjes, maar kwam helemaal niet ten bate van de doelstellingen waarvoor het bedoeld was. Helemaal onbegrijpelijk werd het toen Johan Vande Lanotte  La Kaouakibi kwam verdedigen met argumenten, onnozel als lege dozen en dat terwijl de dame in kwestie was gerecruteerd door OpenVLD en zelfs voor hen in het Vlaamse parlement was verkozen. Dat laatste zou zelfs gebeurd zijn middels onwettige sponsoring.
Het was een klein satirisch krantje, ’t Scheldt, dat de eerste berichten over subsidiemisbruik naar buiten bracht. 
De klassieke media gaven er weinig aandacht aan, maar twee weken geleden viel het parket met grote middelen binnen bij dat krantje en een medewerker werd een ganse dag vastgehouden en ondervraagt waarbij men bijzonder geïnteresseerd was in zijn bronnen. Of men nu al of niet sympathie heeft voor ’t Scheldt, het maakt niet uit, maar België heeft wel de persvrijheid in de grondwet staan. Deze actie van justitie is schandelijk en het is nog schandelijker dat de andere media er weinig ophef over maken. 
Het wordt nog gekker als men bedenkt dat er inmiddels geen enkele actie ondernomen is jegens mevrouw El Kaouakibi, nog zelfs geen vraag om haar parlementaire onschendbaarheid op te heffen. 
Inmiddels weten we ook waarom Johan zijn steentje kwam bijdragen in de verdediging van de Marokkaanse subsidie experte. De Limburgse De Voorzorg en Tony Coonen van de rode Vooruit-achteruit brigade zouden ook gulle sponsors zijn geweest zodat het ganse verhaal al niet meer past in een trilogie maar dat er langzaamaan een complete bibliotheek kan worden volgeschreven met deze macabere soap. 

Ook de politie ontsnapt niet aan het Quickie-virus. Meestal ben ik uiterst voorzichtig wanneer er sprake is van politiegeweld omdat het geweld tegen de politie meestal veel gewelddadiger is dan andersom. Wat we de laatste dagen echter zien, zoals bij La Boum, geeft mij de indruk dat de politie, die zeer voorzichtig moet zijn bij acties tegen de criminele allochtone jongerenbenden, hun frustraties mogen botvieren zodra het gaat om andere betogers en dat kan niet, zelfs niet in een Vivaldi-dictatuur. Coronafeestjes zijn verboden maar het zijn geen vrijgeleiden voor overdadig politiemachtsmisbruik. 

Vivaldizotheid op 1 mei

De liefde binnen de ‘alle-kleuren-van-de-regenboog-behalve-geel’ regering werd recent erg duidelijk gedemonstreerd. Alle slechte Michel 1 ideeën moesten volgens Magnette en Conner zo snel mogelijk overboord en dus ook de loonafspraak. En zonder voldoende loonsverhogingen geen dividenden! De liberalen werden plots ook rood, maar dan van verontwaardiging, de groenen toonden opnieuw dat ze eigenlijk dieprood zijn met een dun laagje groene vernis en de CD&V bleef lijkwit, de echte kleur van hun partij in staat van ontbinding.

Laat ons dat nu even kalm analyseren. 
De coronacrisis heeft alle economische activiteiten een zware slag toegebracht en zelfs met alle overheidshulp zullen er in de loop van het jaar heel wat bedrijfjes en zelfstandigen de boeken moeten neerleggen. Toegegeven, voor enkelingen heeft corona ook een positieve impact gehad, zo heeft door de sluiting van de restaurants de voedingskleinhandel meer dure lekkere dingen verkocht aan de burger die uit nood zelf voor sterrenchef moest spelen. Niettegenstaande de algemene moeilijkheden krijgen werknemers 3,2% loonsverhoging, waarvan 2,8% als gevolg van de automatische indexering, een onding dat de OESO en de EU het liefst weg willen in België, waar we trouwens de enigen zijn die hierin geloven, maar waar de politieke vechtmachines, die wij vakbonden noemen, het kreng met hand en tand verdedigen.  Maar niet genoeg dus, het moet meer. Iedere loonsverhoging is een fantastische belastingverhoging want van iedere euro die de werkgever meer betaalt aan salaris komt tweederde in de kassa van de overheid. Dom zijn de socialisten niet, enkel bijzonder oneerlijk. De rode brigade wil dus met andere woorden de belastingen flink verhogen op kap van de werkgevers maar het voorstellen als meer koopkracht voor de burger. 

Er is nochtans een veel betere oplossing. Indien de sossen bereid zouden zijn om de overheid van dit land wat efficiënter te doen werken, waardoor de kosten verlagen, kunnen we het loonbeslag afbouwen. De werkgever betaalt niets meer, de werknemer krijgt meer netto in het loonzakje en de gezondheid van de overheid met een waanzinnig hoog BMI verbetert. Het beantwoordt zelfs aan de socialistische collectiviteitsgedachte. 

De lof van het gezond verstand

Jean-Marie Dedecker, één van de weinige volksvertegenwoordigers in dat halfrond dat voornamelijk bemand is met partijvertegenwoordigers, heeft op een inventieve wijze aangetoond dat vele coronamaatregelen je reinste onzin zijn, en dat je ze kunt omzeilen op een perfect legale manier. Voor wie zin heeft in een terrasje en niet kan wachten tot 8 mei, in Middelkerke zijn ze open, ook al moet je zelf aan de bar je drankje gaan halen. 
Ook onze minister-president Jan Jambon krijgt spoedig een unieke kans. Doordat Vlamingen zich veel beter laten vaccineren dan Frans- en Arabischtaligen, zal Vlaanderen veel sneller de 70%, nodig voor groepsimmuniteit, bereiken dan Brussel en Wallonië. Alex & Frank, de zelfverklaarde coaches van de 11 miljoen Belgenploeg, huldigen het principe ‘samen uit, samen thuis’ en willen dus absoluut niet weten van verschillende benaderingen in de gewesten inzake covidmaatregelen. Maar dit is niet houdbaar. De Vlamingen die reeds financieel de twee andere gewesten kunstmatig in leven houden zouden zich nu moeten verder laten beperken in hun vrijheid, omdat de transferslurpende buren niet eens de moeite doen zich te laten vaccineren? Dat zou pas schandelijk zijn, en dus is het de taak van Jan om de Vlamingen, eenmaal de zeventig procent vaccinatie bereikt, hun vrijheid te geven en een echt cordon sanitair te installeren aan de grenzen met Brussel en Wallonië. Een eerste stap naar Vlaamse onafhankelijkheid? Laat het ons hopen. 

Dit artikel is een persoonlijke opinie van de schrijver en is geen officieel N-VA partijstandpunt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is